Nem minden Fekete-Fehér

Figyelmeztetés!!! Fiúk kizárva! Nem minden fekete-fehér, még ha ez az oldal az is! XD

Hiszed vagy sem, a képeken kívül rengeteg minden jól mutat a falon. Egy-egy kreatív megoldás, egyedi ötlet vagy akár bizarr „aggatnivaló” feldobhatja az egész helyiség összképét. Biztosan te is jártál már úgy, hogy a gondos munkával berendezett szoba valamiért mégis élettelennek hatott. A frissen meszelt felületre pillantva aztán gyorsan leesett a tantusz. „Olyan üres a fal!” – gondoltad, és serényen valami felaggatnivaló után kezdtél kutatni. Végül valószínűleg valamiféle kép mellett döntöttél, mondván, hogy legalább kitölti az űrt. Pedig a falak dekorálásában ennél jóval több lehetőség rejlik, amelyet igenis érdemes kihasználni. Egy kreatív, jól eltalált „falravaló” ugyanis csak úgy vonzza a tekintetet, nem csoda hát, hogy könnyedén megbolondítja az egész helyiség arculatát. Különleges ötleteket szedegettünk össze, mi mindennel dobhatod fel az élettelen falakat.        

1. Tükör
Mozgalmasságot csempész a helyiségbe, ráadásul világosabbá varázsolja és nagyobbnak mutatja azt. Ha kedveled az egyedi megoldásokat, válassz különleges formájú vagy egyedi keretű tükröt!
Tipp: összetört tükör. A fürdőszoba szürke csempéit élettel tölti meg néhány kisebb-nagyobb, véletlenszerűen, ugyanakkor egymáshoz közel felragasztott tükördarab.

2. Legyező
A Kelet sejtelmes világából adnak ízelítőt a falidíszként funkcionáló legyezők. Választhatsz egy óriási méretű vagy akár több kisebb-nagyobb darabot, a lényeg, hogy mind egymással, mind a fal színével harmonizáljanak.
 
3. Szőnyeg
Ha azt hiszed, a faliszőnyeg ideje lejárt, tévedsz! Csupán annyi a titok, hogy ki kell fogni egy különleges, modern vagy akár meghökkentő mintájú darabot, amely színt csempész az unalmas falak közé. Ha pedig szereted a természetes anyagokat, válaszd bátran a gyékényt!

4. Drapéria, terítő
A szigorú vonalú faliszőnyeg helyett egy lágy esésű drapériával vagy egy könnyű terítővel is életet lehelhetsz a helyiségbe. A drapériával különféle hatásokat érhetsz el az anyag nehézségétől, illetve a redőzés típusától függően. A képen látható terítő barátságos kék mintája mellett apró rojtjainak köszönheti bájos egyszerűségét.

5. Óra
Egy nem mindennapi falióra a gyakorlati funkcióján túl szintén tökéletes dekorációul szolgál.

6. Üzenőtábla
Mindegy, hogy parafa, avagy mágneses tábláról van szó, az ügyes találmány néhány színes cetlivel, családi fényképpel meg kedves üzenettel felvértezve egész biztosan életet csempész a merev falak közé.  

7. Tányér
Természetesen nem csak konyhába és nem csak a főzés szerelmeseinek! Egy szépen megmunkált, faragott vagy festett tányér mindig jól mutat felakasztva.

8. Fogas
A képen látható ág- és madármotívumos fogas dekorációnak is tökéletes, ráadásul helyet kaphatnak rajta azok a kiegészítőink, amelyek látványával nem tudunk betelni, így kár lenne őket a szekrénybe száműzni. A díszes estélyi táskák, nyakláncok, sálak, kalapok sokszor önmagukban is kivételes díszítőelemként funkcionálnak.


9. Kalitka
Egy szépen megmunkált madárkalitka kanári nélkül is a szoba díszévé válhat. A japán stílust idéző rácsos madárházikót a belecsempészett rózsák teszik különlegessé. A meglepő falidísz ráadásul kitűnő összhangban áll a szobában fellelhető – szintén keleti hangulatú – virágos-madaras-lepkés textíliával.

10. Maszk
Legyen velencei, afrikai, avagy indiai, jellegzetessége, hogy magában hordoz valami izgalmas ismeretlent, misztikus titokzatosságot. Ha szeretnéd mindezt otthonodba csalni, használd bátran falidíszként!
Tipp: Ne csupán a hálóba vagy a nappaliba tudj elképzelni egy mutatós maszkot! Bátran tedd ki az előszobába, a konyhába vagy akár a fürdőbe is! Garantáltan izgalmas hatást kelt.

11. Kulcsok
Van valami rejtélyes a régi, hatalmas méretű kulcsokban, nem csoda hát, hogy csak úgy vonzzák a tekintetet. Gyűjts össze minél többet antikváriumban, bolhapiacon vagy a nagymama padlásán, és szögekre aggatva díszítsd velük a falat!

12. Kalapok
Ha téged is vonz a régi korok divatvilága, egész biztosan odavagy a hatalmas karimájú, díszes kalapcsodákért. Egy-két mutatós darab gondoskodik róla, hogy ne legyen unalmas a dekoráció. A képen a natúrszínű falhoz tökéletesen passzolnak a különböző fonásmintájú szalmakalapok.

13. Hangszer
Ha igazán különleges falidekorációra fáj a fogad, a nagypapa egykor becsben tartott hangszere kitűnő választás lesz. A függönykarnisra akasztott hatalmas kürt mellett egész biztosan senki nem megy el szó nélkül. Egyedi, hatásos és figyelemfelkeltő.

14. Keret – kép nélkül
Elsőre talán kicsit bizarr, de kétségkívül egyedi megoldás. A különleges képkeretek ugyanis gyakran önmagukban is megállják a helyüket. Gyűjts össze minél több, hasonló színű (például aranyozott), de különböző méretű keretet, majd rendezd el őket a falon véletlenszerűen.

15. Polc
Tárolóhelyből sosem lehet elég. Ha nem tudod eldönteni, mi mutatna jól az üres falfelületen, válassz egy letisztult vonalú – vagy épp ellenkezőleg, egy modern stílusú – falipolcot, és máris kihasználtad a rendelkezésedre álló helyet. Egyszerre díszít és praktikus is.


16. Falilámpa
Mi tehetné varázslatosabbá az otthon meghittségében töltött estéket, mint egy különleges hangulatvilágítás? Egy különleges világítótest a falon akár dekorációként is megállja a helyét.

             

Ha már kép, legyen különleges!           Néhány tipp, ha mégis valamilyen kép mellett döntenél:

• Válassz képeket azonos témában vagy stílusban!

• Ne ragadj le a szimmetriára törekvő elrendezésnél. Legyél bátor és bevállalós! Helyezd el a különböző nagyságú képeket úgy, hogy a véletlenszerűség látszatát keltsék. Azonban fontos, hogy ne ess neki kalapáccsal a falnak, hanem először például földre terített lepedőn tervezd meg a képek kompozícióját.• Családi fotóalbum: Borítsd a falat családi fényképekkel! Egyáltalán nem baj, ha régi és új, változatos alkalmakat megörökítő képek váltakoznak, egyedül arra figyelj, hogy például csak fekete-fehér fotókat válassz.

• Vadászd a különleges kereteket, vagy készíts te magad egyedi képtartót! Díszítésként használhatsz kagylókat, szárított virágokat és terméseket vagy akár különleges textíliát.

• Érdekes hatást kelt, ha egy nagy keretbe csupán egy feleakkora vagy még kisebb fényképet teszel. Ilyenkor a fennmaradó üres helyet töltsd ki a kerethez illő színű vagy mintájú csomagolópapírral.

• Hogy mi mindent lehet még kép gyanánt kiakasztani? Nosztalgia jellegű filmplakátot, saját készítésű, emlékekből összeállított montázst, régi családi dokumentumokat vagy akár ezeréves térképet. Bármit is szeretnél a falra aggatni, jobban fog kinézni, ha választasz neki egy mutatós keretet, és bekeretezteted. Bár nem olcsó, de mindenképpen megéri, főleg, ha védeni is szeretnéd a számodra különleges kincseket.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 305
Tegnapi: 173
Heti: 1 561
Havi: 3 347
Össz.: 758 035

Látogatottság növelés
Oldal: Hogyan rendezd be a szobád?
Nem minden Fekete-Fehér - © 2008 - 2018 - olvaso-oldal.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mi a mentalista - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »