Nem minden Fekete-Fehér

Figyelmeztetés!!! Fiúk kizárva! Nem minden fekete-fehér, még ha ez az oldal az is! XD

Mit tehetünk mi?

 

Amíg egészségesek vagyunk, nem gondolunk arra, hogy hogyan élünk, mennyit és főként mit eszünk, mennyit mozgunk, hogyan figyelhetnénk még jobban magunkra és hogyan zárhatnánk ki számos káros hatást az életünkből. Amikor betegek leszünk, ezek a dolgok mind-mind előtérbe kerülnek. Nem lehet elégszer elmondani azt a tényt, hogy mennyire fontos lenne, hogy átgondoljuk mit is veszünk magunkhoz nap mint nap.

 

Az egészséges ételek nemcsak a betegségek megelőzésében, de azok leküzdésében is segítséget nyújtanak. Persze egyik napról a másikra nem lehet lemondani olyan ételekről, amelyeket már évtizedek óta fogyasztunk. De fokozatosan megtaníthatjuk szervezetünket arra, hogy mi jó és mi rossz a számára.

 

Ha már beteg az ember, kapkod a gyógyszerek után, hogy minél előbb meggyógyuljon. Ez rendben is lenne, csakhogy most nem egy fejfájásról, nátháról vagy megfázásról van szó. A daganatos betegségek gyógyszeres kezelése nem egy-két nap, de nem is egy-két hét. Hónapok telnek el úgy, hogy állandóan mérgeket kapunk (én legalább is így hívom a citosztatikumokat). Emellett a többi szintetikus anyag is már csak méregnek hat. Én képtelen vagyok bármiféle gyógyszer bevételére a szükségeseken kívül. És még a rövid és hosszú távú mellékhatásokról nem is beszéltünk.

 

A szervezetnek rengeteg vitaminra van szüksége, hogy egyrészt egészséges maradjon, másrészt betegség esetén regenerálódjon és küzdeni tudjon a kór ellen. Rengeteget tehetünk azért, hogy a vitaminokat ne szintetikus formában vigyük be szervezetünkbe, hanem természetes forrásokból teremtsük elő. Ehhez a legnagyobb segítséget a gyümölcsök és a zöldségek jelentik. Megfelelő mennyiségben, folyamatosan fogyasztva azokat, nemcsak hasznos vitaminokkal, hanem energiával is feltöltenek. Sőt még talán nem is kerülnek olyan sokba, mint a méreg drága táplálék kiegészítők. Naponta 3-4 alkalommal fogyasztva hozzájárulnak ahhoz is, hogy szervezetünket méregtelenítsük és lúgosítsuk.

 

Amit még megtehetünk és meg is kell tennünk azért, hogy mihamarabb meggyógyuljunk és egészségesek legyünk az az, hogy naponta megfelelő mennyiségű folyadékot (1,5-2 l) fogyasztunk. A napi 1,5-2liter folyadék segít abban, hogy a méreg anyagok gyorsabban távozzanak szervezetünkből. A folyadék ne cukrozott ital legyen, hanem természetes ásványvíz, frissen facsart gyümölcslé vagy gyógytea.

 

A recept tehát nem is nehéz: sok gyümölcs és zöldség illetve megfelelő mennyiségű és minőségű folyadék bevitel.

Ezt még kiegészítve azzal az ajánlással, hogy:

  • csökkentsük étrendünkben a zsiradékok mennyiségét,
  • növeljük a rostok mennyiségét,
  • mérsékelten vagy egyáltalán ne fogyasszunk alkoholt,
  • lehetőleg tartózkodjunk a sózott, savanyított és füstölt élelmiszerektől.

Rengeteg tudományos kutatás áll rendelkezésre az előbb felsoroltak hosszú távú fogyasztásának rákkeltő hatásáról.

 

A következőkben szeretnék felsorolni néhány olyan "ellenszert", amely nem hiányozhat az asztalunkról:

  • Brokkoli: amerikai kutatók kimutatták, hogy a brokkoliban rákkeltő enzimek képződését megakadályozó anyag van. Német kutatások is alátámasztották a benne lévő béta-karotin sejtóvó hatását. Az amerikai ?Health? című egészségügyi újság a brokkolit az összes zöldféle közül a legértékesebbnek tartja vitamin-, vas-, kálcium- és nyomelemtartalma miatt. A méregtelenítésben is fontos szerepet játszik, így hamarabb eltűnnek a testből a rákkeltő anyagok.
  • Halolaj: Állatkísérletekkel sikerült bizonyítani, hogy a makrélában, a lazacban, a heringben, a tonhalban és egyéb halfajokban előforduló ómega-3 zsírsavak képesek lelassítania a rákos daganatok növekedését. Egy másik vizsgálat azt is kimutatta, hogy a halolajjal táplált állatokban a rák kisebb valószínűséggel terjedt át a test más részeibe.
  • Fokhagyma: allicintartalma teszi olyan értékessé: serkenti az étvágyat, az emésztést. Antibakteriális hatása miatt véd a fertőző betegségektől. Az aromás gerezdek javítják a véráramlást, tágítják a kisereket. Védelmet nyújthat a daganatokkal szemben. Közel 100 kéntartalmú vegyületének köszönhetően korai stádiumban visszafordítható vele a májrák.
  • Olívaolaj: fogyasztásával megelőzhető a koleszterinszint növekedése, így véd a szív- és érrendszeri megbetegedések ellen. A benne lévő olajsav pedig az emlőrák kialakulásának esélyét csökkenti.
  • Rákmegelőző vegyületek: a bab, a rizs, a burgonya és a növényi magvak olyan vegyületeket tartalmaznak, amelyek nagyon hatékonyak a daganatos betegségek elleni közdelemben.
  • Sárgabarack: a benne található nagyobb mennyiségű béta-karotin és a B17 nevű vitamin miatt érdemel említést.

Paradicsom: a likopin nevű színezőanyaga segít elpusztítani az agresszív oxigénmolekulákat, ezáltal védi a sejteket.

  • Vitaminok: az A-, C-, és E-vitamin jelentősége abban rejlik, hogy segítenek ártalmatlanítani a sejteket támadó agresszív oxigénmolekulákat, a szabad gyököket. Ezek a vitaminok természetes formában, a legnagyobb mennyiségben a sárgarépában, a citrusfélékben, a sárgadinnyében, karfiolban, káposztában,
    eperben, sötétzöld főzelékfélékben, búzacsírában, napraforgómagban, növényi olajokban fordulnak elő.
  • Retek: nagy mennyiségű káliumot tartalmaz, ezáltal csökkenti a vérnyomást és nyugtatja az idegeket. Keserű anyaga a terpén segíti az emésztést, mivel tehermentesíti a májat. Szelén és C-vitamin tartalma miatt sikeresen harcol a rákos sejtekkel szemben.
  • Zöld tea: Magas C-vitamin tartalommal rendelkezik és számos ásványi anyag is megtalálható benne. Értékes hatóanyagai a polifenolok, amelyek lassítják a sejtek öregedését. A zöld tea a káros szabad gyökök nagy ellensége, gátolja azok szaporodását.
  • Cékla: Gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban. Régóta használatos fertőzésekben legyengült szervezet felerősítésére, betegségek megelőzésére, az immunrendszer erősítésére. Magyar rákkutató által közzétett kutatási eredmények szerint, a nyersen kipréselt céklalé nagyobb adagban (napi 1 liter) és hosszabb ideig fogyasztva (2-3 hónap) ígéretes lehet a rák kezelésében. Figyelmet érdemel az az állítás is, amely szerint a cékla általános erősítő hatása révén a sugár- és a citosztatikus kezelések jobban elviselhetők a betegek számára.
  • Természetesen folyamatosan látnak napvilágot újabb és újabb lehetséges természetes ellenszerek, amelyeket a konyhából hívhatunk segítségül, de 100%-os módszer nem létezik, de nagyon fontos, hogy életvitelünket megváltoztatva mi járuljunk hozzá elsőként a gyógyulásunkhoz.

 

Végül, de nem utolsó sorban még egy dolog, amit megtehetünk magunkért: hiszünk, mert hinni kell. Hiszünk abban, hogy meggyógyulunk, mert meg kell gyógyulnunk. Hiszen még annyi feladat áll előttünk, amit véghez kell vinnünk. Nem hagyhatjuk el magunkat egy percre sem, mert erősebbek vagyunk annál, hogy a betegség levegyen a lábunkról. Előttünk áll a sok pozitív példa, a sok meggyógyult beteg, akik által képesek vagyunk elhinni, hogy mi is meg tudjuk csinálni, mert meg kell csinálni. Sokat hallhatjuk ezeket a szavakat társainktól, barátainktól, nekik könnyű vagy könnyebb kimondani, hogy - meggyógyulsz, de most mi bíztassuk egymást, betegtársainkat, mert mi érezzük ezeknek a szavaknak a súlyát igazán.

 

                                            



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 158
Tegnapi: 427
Heti: 1 077
Havi: 4 175
Össz.: 1 199 533

Látogatottság növelés
Oldal: Mit tehetünk, a magunk érdekében?
Nem minden Fekete-Fehér - © 2008 - 2024 - olvaso-oldal.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »