Nem minden Fekete-Fehér

Figyelmeztetés!!! Fiúk kizárva! Nem minden fekete-fehér, még ha ez az oldal az is! XD

A legjobb hajszín kiválasztása

ideális hajszín, hajfestés, hajszínek

A hajszín kiválasztásában segítséget nyújt számunkra saját színtípusunk. Legalább ennyire meghatározó azonban a hajszínek elkülönítésekor korunk és öltözködési szokásaink is. Az alábbiakban sorra vesszük, hogy milyen hajszínek közül válogathatnak hajfestés során tavasz típusok, nyár típusok, ősz típusok és tél típusok.

 1. Lágy, visszafogtott színekkel rendelkező színtípusok:

    Ideális hajszek számukra a hamvas szőke, hamvas barna, világos barna és hamvas melír.

Az évszakelmélet színtípusai közül a nyár típusok tartoznak ide. Számukra a legelőnyösebb a hamvas szőke hajszín. Általában természetesen is ehhez közeli a hajszínük, de előfordul, hogy idővel besötétedik. Ebben az esetben is érdemes legalább néhány hamvas szőke (hideg, ezüstös csillogású) melírral feldobni. A szőke hajszín kiválasztása során a meleg sárga árnyalatokat azonban kerülniük kell, mert besárgítják az arcukat. A sötétebb hajszín csak azoknak a nyár típusoknak ajánlott, akik eleve sötétebb hajjal születtek. Számukra a  hamvasbarna az ideális, a vörösek közül pedig a hideg lilás, bordós árnyalatok emelik ki színeiket. Idősebb korban is érdemes visszatérni a természetes hamvas szőke vagy hamvas barna hajszínhez, mert bár az ősz hajszálak ezüstszürke fénye nem áll távol a nyár típus színvilágától, azért az eredeti szőkés árnyalat mégis fiatalosabb.

2. Világos, élénk színekkel rendelkező színtípusok:

    Ideális hajszínek számukra a aranyszőke, vörösesszőke, világos meleg barna

A tavasz típusok tartoznak ide az évszakelmélet színtípusai közül. Többségében világos, meleg hajszínnel rendelkeznek, amit nem érdemes sötétíteni. A méz-szőke, arany-szőke hajszín ideális választás a számukra hajfestéskor, ha fiatalkori szőkés hajuk idővel besötétedne. Felélénkíthető a fényét vesztett haj egy kis aranyszínű melírral is. Mivel a tavasz típusoknak természetesen is van vörös pigment a hajukban, ezért a rézvörös vagy vöröses-szőke hajszín is nagyon jól áll nekik. Fontos, hogy ne legyen túl sötét az árnyalat, mert az elnehezíti az egész megjelenésüket. Barna hajszínből is inkább a világos, meleg szőkésbarna ajánlott. Ha az eredetileg is ilyen színű haj megfakul, egy kis rézvörös melírral újra életre lehet kelteni. Az ősz hajszálak a tavasz típusnak nagyon rosszul állnak, ezért tanácsos a hajat visszafesteni az eredetihez közel álló árnyalatra.

3. Meleg, mély színekkel rendelkező színtípusok:

    Ideális hajszínek számukra a gesztenyebarna, mahagónivörös, mogyoróbarna réz színű melírral

Az ősz típusok tartoznak ide az évszakelmélet színtípusai közül. Többségük középbarna, vörösesbarna hajjal születik, melyet később is legfeljebb  élénkíteni kell. A barna hajszín mellett a vörös hajszín is rendkívül jól áll az ősz típusoknak, mert többségük haja eleve tartalmaz egy kis vörös pigmentet. A meleg mahagóni árnyalat tökéletes választás hajfestés során, ha fel akarják dobni megjelenésüket, akár melír formájában, akár a teljes hajkoronát átszínezhetik vele. A hideg meggypiros és lilás árnyalatokat azonban kerülniük kell, mert elszürkítik az arcukat.  Ha a világosabb hajszínnel született ősz típusok fakónak érzik hajukat, egy kis rézfényű melírral új életre lehet kelteni. Középbarnánál világosabb árnyalat nem ajánlott nekik. Az ősz hajszálak ennek a típusnak is rosszul állnak, ezért idővel érdemes visszafesteni az eredeti barna vagy vörös hajszínt.

4. Hideg, kontrasztos színekkel rendelkező színtípusok:

    Ideális hajszínek számukra a sötétbarna, fekete, ribizlivörös, padlizsán lilás melír

Az évszakelmélet színtípusai közül a tél típusok tartoznak ide. Nagyon ritka közöttük a világos hajú, aki mégis ilyen hajjal született, az később is bátran festheti vissza ezt a hamvas árnyalatot, még ha idővel be is sötétedik. Legtöbbjük azonban születésétől fogva barna és ez nagyon jól is áll nekik.  Szőke hajszínnel teljesen karakterét vesztené a megjelenésük. Ha a haj kifakul, fénytelenné válik, érdemes az eredeti hamvas barna hajszínnel átfesteni. Többnyire ugyanis elég csak egy kis fényt adni neki. Az a tél típus, aki mégis látványosabb újításra vágyik, hideg bordós, lilás melírral feldobhatja a haját. Kerülni kell azonban a meleg mahagóni vörös hajszínt, mert elsárgítja a típus arcát. Az ősz hajszálak nem állnak rosszul a tél típusnak, mert a hideg ezüstszürkés fény beleillik a típus színvilágába, de sokkal fiatalosabb, ha visszafestik az eredeti hamvas barna hajszínt.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 300
Tegnapi: 173
Heti: 1 556
Havi: 3 342
Össz.: 758 030

Látogatottság növelés
Oldal: fontos a hajszín
Nem minden Fekete-Fehér - © 2008 - 2018 - olvaso-oldal.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mi a mentalista - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »