Nem minden Fekete-Fehér

Figyelmeztetés!!! Fiúk kizárva! Nem minden fekete-fehér, még ha ez az oldal az is! XD

Receptek:

Fanta süti: 
                                                   

Hozzávalók:
                      

  • Tészta:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 csomag sütõ
  • por
  • 1 dl étolaj
  • Krém:
  • 50 dkg túró
  • 25 dkg Ráma
  • 25 dkg porcukor
  • Zselé:
  • 7 dl fanta szénsavas üdítõ
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor


Elkészítés:              

A tésztához a hozzávalókat kikeverjük, közepes tûznél kisütjük. Kihûtjük.
A krém hozzávalóit habosra keverjük, hûtõbe tesszük. 2 dl fanta szénsavas üdítõben elkeverünk 2 evőkanál cukrot és 2 csomag vaníliás pudingport. 5 dl üdítõt felhevítünk és hozzákeverjük a pudingos üdítõt. Együtt fõzzük, majd hûlni hagyjuk. Közben többször megkeverjük.
Ha minden hozzávaló kihûlt, a tészta tetejére kenjük a túrókrémet majd rásimítjuk az üdítõs pudingot.
Egy kis idõre még hûtõbe tesszük. Kockákra szeletelve tálaljuk.


Mézes krémes:



Hozzávalók (4 főre):

  • 2 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 6 ek méz
  • 2 ek tej
  • 1 cs mézes fűszerkeverék
  • 45-50 dkg liszt

 

Krémhez:

  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 3 dl tej
  • 3-4 ek búzadara
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 cs vaníliás cukor

 

Mázhoz:

  • 1 tábla étcsoki
  • 2 ek napraforgó olaj

 

Egyéb:

  • szilva vagy baracklekvár

 

Elkészítés:

  1. A tojásokat a cukorral habosra keverjük. 
  2. Hozzáadjuk a vajat, a szódabikarbónát, a mézet, a tejet, a mézes fűszerkeveréket, és gőz fölött sűrűre főzzük.  Ez kb. 10 perc.
  3. A lisztet  nyújtólapra öntjük, közepébe mélyedést formálunk, és beleöntjük a langyos mézes keveréket, majd óvatosan, de nagyon alaposan összegyúrjuk.
  4. Ha igényli a tészta, még lisztet lehet hozzáadni. Aránylag kemény tésztát kell kapnunk.
  5. Négy egyforma cipót formálunk belőle, melyeket egyesével kinyújtunk szép vékonyra. Levágjuk a széleit a tepsink méretére.
  6. A sütőkhöz adott tepsit  megfordítjuk, sütőpapírral letakarjuk, és ezen sütjük egyesével a lapokat. Nagyon gyorsan megsül, kb. 7-8 perc/lap.  Óvatosan lecsúsztatjuk egy másik sütőpapírra a megsült lapot. Ezt négyszer ismételjük.
  7. Minden mézeslap közé tegyünk sütőpapírt.
  8. A krémhez 3 dl tejjel, 3-4 ek búzadarával, a citrom reszelt héjával sűrű tejbegrízt főzünk, majd lehűtjük.
  9. A margarint habosra keverjük a cukorral és vaníliás cukorral.
  10. Ha a tejbegríz teljesen kihűlt, hozzákeverjük a margarinos krémhez.
  11. Az első lapra krémet kenünk, erre tesszük a második lapot, melyre lekvárt kenünk, erre jön a harmadik lap, melyet újból krémmel kenünk meg, végül jön a negyedik lap.
  12. Ha idáig kész a sütink, letakarjuk tiszta konyharuhával, és egy éjszakára súlyt rakunk rá, hogy a krémek egyenletesen elosztódjanak a mézeslapok között.
  13. Másnap gőz fölött felolvasztjuk 2 ek olajjal a csokoládét, és még melegen megkenjük a sütink tetejét. Hűvös helyre tesszük.
sütési hőfok: 200°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 37x39 cm 

Krémer-zselés ribizli torta:




hozzávalók 6 főre

A tésztához:

  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg liszt

A krémhez:

  • 8 dkg piros ribizlizselé
  • 1 kg piros ribizli
  • 10 világos zselatinlap
  • 25 dkg cukor
  • 3,5 dl tejszín
  • 2 tojásfehérje
    Elkészítés:

    1. Előmelegítjük a sütõt. Sütõpapírral kibélelünk egy tortaforma alját.
    2. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját 4 evõkanálnyi meleg vízzel habosra keverjük, közben apránként hozzáadjuk a cukrot. Rászitáljuk a lisztet, és a tojáshabbal együtt óvatosan a krémbe forgatjuk.
    3. A tésztát a formába öntjük, majd a sütõben aranybarnára sütjük. Rácsra borítva hagyjuk kihűlni, majd körbevesszük tortagyűrűvel.
    4. A felmelegített és simára kevert ribizlizselével megkenjük a tésztát. A piros ribizlit 1,4 dl-nyi vízzel felforraljuk, majd kb. 3 percig enyhe tűzön pároljuk. Levesszük a tűzrõl, és 30 percig pihentetjük.
    5. A masszát finom szűrõbe simítjuk, közben felfogjuk a lecsepegõ levét. Hideg vízben feloldunk 7 levél zselatint. Lemérünk 3 dl-nyi ribizlilevet, és 15 dkg cukorral addig melegítjük, amíg a cukor felolvad. Azután a kinyomkodott zselatint feloldjuk benne. Az egészet betesszük a hűtõszekrénybe, míg zselésedni kezd.
    6. Kemény habbá verjük a tejszínt. A tojásfehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verjük. Elõbb a tejszínhabot, majd a tojáshabot is óvatosan a zselésedõ ribizliszörpbe forgatjuk. A krémet a tortalapra simítjuk, és áttetszõ fóliával letakarva 4 órán át hideg helyen pihentetjük.
    7. Hidegvízben megpuhítjuk a maradék zselatint. A maradék szörpöt 5 dkg cukorral felmelegítjük, és feloldjuk benne a kinyomkodott zselatint. Az egészet ismét hagyjuk kihűlni, amíg a massza enyhén dermedni nem kezd. A zselét elosztjuk a torta tetején, és kb. 1 órára betesszük a hűtõszekrénybe.
     
    sütési hőfok:
    180°C
    tepsi mérete:
    24 cm



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 233
Tegnapi: 88
Heti: 321
Havi: 2 671
Össz.: 1 149 336

Látogatottság növelés
Oldal: Süti receptek
Nem minden Fekete-Fehér - © 2008 - 2024 - olvaso-oldal.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »