Nem minden Fekete-Fehér

Figyelmeztetés!!! Fiúk kizárva! Nem minden fekete-fehér, még ha ez az oldal az is! XD

Biztosan sokan tapasztalták már,hogy amikor megszólal a rádióban a kedvenc számuk vagy csak hallanak egy jó zene számot, máris sokkal jobban érzi magát az ember.

 

Vajon mi lehet ennek az oka?

 

A kutatások szerint a dallamok és a ritmusok aktiválják az agy jutalomközpontját. Ettől rögtön jobbkedvűek,vidámabbak leszünk és nagyobb teljesítményre vagyunk képesek.

 

A zene tehát nemcsak szórakoztató,de egészséges is!

 

music68.gif

 

Az akusztikus hatásokat már az anyaméhben képes feldolgozni a baba.

Fitt szív: Amerikai kisérlrtek szerint a zenehalgatás hatására az erek 25 szálalékkal jobban kitágulnak. Így a vér szabadabban áramlik,és a szív hatékonyabban végzi munkáját.

 

Nagyobb állóképesség: Gyaloglás,kocogás közben is érdemes zenét hallgatni,mert 15 százalékkal nő majd az állóképessége,és az edzést sem fogja olyan fárasztónak tartani. A rock- vagy popszámok a legalkalmasabbak erre a célra,amelyek gyors lüktető ritmusukkal képesek felpörgetni az embert.

 

Kevesebb fájdalom: A muzsika gyógyszerként is hatékony,akár 15 százalékkal is csökkentheti a fájdalmat. A kisérletek szerint azoknak a megműtött betegeknek,akik az operáció után a kedvenc zenéjüket hallgathatták,kevesebb fájdalomcsillapítóra volt szükségük.

 

Ma már egyre több fogorvosi rendelőben kellemes halk zene szól amíg az orvos kezeli a pácienst. A halk relaxációs zene megnyugtatja az idegeket.

 

music68.gif

 

Okossá tesz: Egyes kutatások szerint akár 7 ponttal is emelheti az IQ-ját az,ha megtanul valamilyen hangszeren játszani. Muzsikálás közben az agy több területe egyszerre aktív,ezért sokkal hatékonyabban fejlődik!

 

Jobb alvás: A háttérben szóló halk,ellazító zene az elalvási nehézségeken is átsegítheti. Fontos azonban,hogy ne valamelyik rádióadó műsorát hallgassa,hanem tudatosan olyan zenét válasszon,amit ismer és kedvel. Fontos még,hogy ilyenkor ne fülhallgatón keresztül élvezze a zenét,hiszen az ilyenkor meglehetősen kényelmetlen.

 

music68.gif

 

Használja hát ki a hangjegyekben rejlő orvosság csodálatos hatását!

 

music68.gif

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 246
Tegnapi: 173
Heti: 1 502
Havi: 3 288
Össz.: 757 976

Látogatottság növelés
Oldal: A zene hatása
Nem minden Fekete-Fehér - © 2008 - 2018 - olvaso-oldal.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mi a mentalista - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »