Nem minden Fekete-Fehér

Figyelmeztetés!!! Fiúk kizárva! Nem minden fekete-fehér, még ha ez az oldal az is! XD

Saláta receptek:

Majonézes kukoricasaláta

hozzávalók 4 főre
  • 1 doboz/konzerv kukorica
  • 1 nagyobb pohár natúr joghurt (2 dl)
  • 1 ek majonéz
  • 3 ek mustár
  • bors

    Elkészítés:
    1. Keverjük el a mustárt és a majonézt csomómentesre, majd lassan adagolva a natúr joghurtot, adjuk hozzá.
    2. Borsozzuk, sózzuk, majd a hűtőbe téve egy kis időre, tálaljuk hidegen.


      Az eredeti Cézársaláta recept:



      A salátához:

      • 2 fej római saláta
      • néhány marék pirított kenyérkocka
      • parmezánforgács

       

      A kenyérkockához:

      • friss baguett
      • egy egész fokhagymafej fele, kb 4-6 gerezd
      • 2,5 dl olívaolaj

        Az öntethez:

        • 2-3 gerezd fokhagyma, fél dl olívaolajban pürésítve
        • 2 ajóka (szardella) filé (kihagyható-az eredetiben nem szerepel)
        • 1 kisebb citrom felének leve
        • fél ek mustár
        • 1/2 tk őrölt bors
        • 1 ek vörösborecet
        • legalább 2 ek Worcestershire-szósz
        • 1,5 dl olívaolaj
        • 3 tojássárgája
        • 2-3 ek reszelt parmezán
        • só (ha szükséges)

          ELKÉSZÍTÉS:
          1. A salátát leveleire szedjük, megmossuk, leszárítjuk.
          2. Készítsük el a kenyérkockát. Ehhez simán piríthatunk kenyérkockát magában is serpenyőben vagy készíthetünk croutont házilag így. 
          3. A szószhoz tegyük egy nagy tálba a pürésített fokhagymát, Tegyük bele az ajókafilét és kézi erővel (ahogy az eredetiben is) aprítsuk, szaggassuk kisebb darabokra. Ez történhet késsel, villával. Ebbe csavarjuk bele a citromlét, borsozzuk. Alaposan keverjük el. Jöhet a mustár, az evőkanálnyi vörösborecet, legalább 2 ek Worcestershire szósz, de lehet 3 is, ha valaki szereti. Ezt megint keverjük el.
          4. Ehhez lassan csurgatva adagoljuk hozzá az olívaolajat, mint amikor a majonézt készítjük és közben kevergessük folyamatosan, hogy a massza homogénre sűrűsödjön az olajtól.
          5. Ebbe csak a végén üssük bele a 3 tojás sárgáját és ezzel is keverjük simára. Ekkor kerül bele a reszelt parmezán. Kóstoljuk, ha szükséges, sózzuk.
          6. FONTOS: beleüthetjük a nyers tojást csak simán, de biztonsági okokból beletehetjük forráspont alatt lévő forró vízbe kb 45 másodpercre, így fertőtlenítve a tojás külsejét, amin az esetleges szalmonella baktériumok lehetnek. Ezek ugyanis nem a tojás sárgájában vannak.
          7. A tálba keverjük bele a kenyérkockák egyik felét (ki mennyit szeret), majd a salátaleveleket, forgassuk össze. Szedjük tányérra, hintsük meg a maradék kenyérkockával és szórjuk meg parmezánforgácsokkal.

          Mustáros-petrezselymes fejes saláta recept




          hozzávalók 4 főre
          • 1 db fejessaláta
          • 1 kis csokor petrezselyemzöld

          A dresszinghez:

          • 1 ek magos dijoni mustár
          • 2 ek balzsamecet
          • 1-2 ek olívaolaj
          • 1 ek méz
          • frissen őrölt bors, ízlés szerint
          • 1-2 ek víz
          • 1 gerezd fokhagyma, reszelve (elhagyható)

            ELKÉSZÍTÉS:
            1. A salátát alaposan megmossuk, negyedebe vágjuk és lecsöpögtetjük.
            2. A petrezselymet nagyobb darabokra vágjuk.
            3. A dresszing hozzávalóit összekeverjük.
            4. Közvetlenül fogyasztás előtt forgassuk a salátanegyedeket a dresszingbe és szórjuk meg a petrezselyemmel.


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 288
Tegnapi: 427
Heti: 1 207
Havi: 4 305
Össz.: 1 199 663

Látogatottság növelés
Oldal: Saláta receptek
Nem minden Fekete-Fehér - © 2008 - 2024 - olvaso-oldal.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »