Nem minden Fekete-Fehér
Figyelmeztetés!!! Fiúk kizárva! Nem minden fekete-fehér, még ha ez az oldal az is! XD
Saláta receptek:
Majonézes kukoricasaláta
hozzávalók 4 főre
- 1 doboz/konzerv kukorica
- 1 nagyobb pohár natúr joghurt (2 dl)
- 1 ek majonéz
- 3 ek mustár
- só
- bors
Elkészítés:
- Keverjük el a mustárt és a majonézt csomómentesre, majd lassan adagolva a natúr joghurtot, adjuk hozzá.
- Borsozzuk, sózzuk, majd a hűtőbe téve egy kis időre, tálaljuk hidegen.
Az eredeti Cézársaláta recept:
A salátához:
- 2 fej római saláta
- néhány marék pirított kenyérkocka
- parmezánforgács
A kenyérkockához:
- friss baguett
- egy egész fokhagymafej fele, kb 4-6 gerezd
- 2,5 dl olívaolaj
Az öntethez:
- 2-3 gerezd fokhagyma, fél dl olívaolajban pürésítve
- 2 ajóka (szardella) filé (kihagyható-az eredetiben nem szerepel)
- 1 kisebb citrom felének leve
- fél ek mustár
- 1/2 tk őrölt bors
- 1 ek vörösborecet
- legalább 2 ek Worcestershire-szósz
- 1,5 dl olívaolaj
- 3 tojássárgája
- 2-3 ek reszelt parmezán
- só (ha szükséges)
-
- A salátát leveleire szedjük, megmossuk, leszárítjuk.
- Készítsük el a kenyérkockát. Ehhez simán piríthatunk kenyérkockát magában is serpenyőben vagy készíthetünk croutont házilag így.
- A szószhoz tegyük egy nagy tálba a pürésített fokhagymát, Tegyük bele az ajókafilét és kézi erővel (ahogy az eredetiben is) aprítsuk, szaggassuk kisebb darabokra. Ez történhet késsel, villával. Ebbe csavarjuk bele a citromlét, borsozzuk. Alaposan keverjük el. Jöhet a mustár, az evőkanálnyi vörösborecet, legalább 2 ek Worcestershire szósz, de lehet 3 is, ha valaki szereti. Ezt megint keverjük el.
- Ehhez lassan csurgatva adagoljuk hozzá az olívaolajat, mint amikor a majonézt készítjük és közben kevergessük folyamatosan, hogy a massza homogénre sűrűsödjön az olajtól.
- Ebbe csak a végén üssük bele a 3 tojás sárgáját és ezzel is keverjük simára. Ekkor kerül bele a reszelt parmezán. Kóstoljuk, ha szükséges, sózzuk.
- FONTOS: beleüthetjük a nyers tojást csak simán, de biztonsági okokból beletehetjük forráspont alatt lévő forró vízbe kb 45 másodpercre, így fertőtlenítve a tojás külsejét, amin az esetleges szalmonella baktériumok lehetnek. Ezek ugyanis nem a tojás sárgájában vannak.
- A tálba keverjük bele a kenyérkockák egyik felét (ki mennyit szeret), majd a salátaleveleket, forgassuk össze. Szedjük tányérra, hintsük meg a maradék kenyérkockával és szórjuk meg parmezánforgácsokkal.
Mustáros-petrezselymes fejes saláta recept
hozzávalók 4 főre
- 1 db fejessaláta
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
A dresszinghez:
- 1 ek magos dijoni mustár
- 2 ek balzsamecet
- 1-2 ek olívaolaj
- 1 ek méz
- só
- frissen őrölt bors, ízlés szerint
- 1-2 ek víz
- 1 gerezd fokhagyma, reszelve (elhagyható)
ELKÉSZÍTÉS:
- A salátát alaposan megmossuk, negyedebe vágjuk és lecsöpögtetjük.
- A petrezselymet nagyobb darabokra vágjuk.
- A dresszing hozzávalóit összekeverjük.
- Közvetlenül fogyasztás előtt forgassuk a salátanegyedeket a dresszingbe és szórjuk meg a petrezselyemmel.
Weblap látogatottság számláló:
Mai: 288
Tegnapi: 427
Heti: 1 207
Havi: 4 305
Össz.: 1 199 663
Látogatottság növelés
Oldal: Saláta receptek
Nem minden Fekete-Fehér - © 2008 - 2024 - olvaso-oldal.hupont.hu
A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap
ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat